1. Anasayfa
  2. Yapay zeka

Kod Yazmak İçin Ücretsiz Yapay Zekâ Araçları

Kod Yazmak İçin Ücretsiz Yapay Zekâ Araçları
0

 

Bu içeriğimizde kodlama için tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ücretsiz yapay zekâ uygulamalarına yer vereceğiz.

 

Son zamanlarda ciddi anlamda gelişen yapay zekâ teknolojileri, artık kodlama için de kullanılıyor. Geliştiriciler, kod asistanları ve sohbet botlarıyla programlama konusunda yardım alabiliyor, hataları düzeltebiliyor ve hatta sıfırdan kod yazdırabiliyorlar. Peki kodlama konusunda kullanılabilecek en iyi yapay zekâ araçları neler?

 

Kodlama konusunda size yardımcı olabilecek bir yapay zekâ aracı mı arıyorsunuz? Kodlama için kullanılabilecek ücretsiz yapay zekâ araçlarını derledik.

Yapay zekâ kodlama konusunda size nasıl yardımcı olabilir?

  • Kod yazma
  • Kod tamamlama ve öneriler
  • Hata tespiti, ayıklama
  • Sorunlara çözümler
  • Kod öğrenme ve bilgi edinme

Yukarıdan da görebildiğiniz üzere eğer kodlamayla ilgileniyorsanız yapay zekâdan her konuda yardım alabilirsiniz. İsterseniz ona kod yazdırabilir, isterseniz tamamlatabilir yada hataları tespit etmesini sağlayabilirsiniz. Takıldığınız noktarlarda yardım almanız da mümkün. Hatta hiç kod bilmiyorsanız yapay zekâyı kullanarak öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Kodlama için kullanabileceğiniz ücretsiz yapay zekâ araçları

  • ChatGPT (ücretsiz versiyon)
  • Gemini
  • Claude
  • Qodo
  • Github Copilot
  • Windsurf (Codeium)
  • Grok
  • Amazon CodeWhisperer

ChatGPT

Tabii ki yapay zekâ deyince herkesin aklına ilk gelen araç ChatGPT’dir. ChatGPT’nin her konuda yeteneği olduğu gibi kodlama konusunda da öne çıkıyor. Ücretsiz versiyonda GPT 3.5 modeline erişebiliyorsunuz. Bu model, basit kodlama görevleri konusunda size yardımcı olabiliyor. Öğrenme, sorular sorma ve hata ayıklama konularında da işinize yarayabilir.

Ancak daha karmaşık işlemler gerçekleştirmek ve gerçek bir kod asistanı istiyorsanız ücretli ChatGPT’nin Plus aboneliğiyle sunulan daha yeni dil modellerini tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Çünkü yeni modeller kodlama konusunda ciddi anlamda ilerlediler. Ücret ödemek istemiyorsanız listemizin devamına göz atabilirsiniz.

Gemini

Google’ın kendi yapay zekâ modeli olan Gemini da geliştiricilerin kodlama konusunda ücretsiz olarak kullanabileceği bir araç. Gemini’in ücretsiz versiyonu, temel sorularınızı yanıtlama, kodlama hakkında bilgi edinme, kod üretme, snippet’ları okuyup özetleme, API’ları açıklama gibi yeteneklere sahip.

Claude

Anthropic isimli yapay zekâ devinin geliştirdiği Claude modeli, kodlama konusunda kendini çok geliştirdi ve geliştiricilerin dikkatini çekmeyi başardı. Kodları değerlendirme, öneriler, sorunları anlaşılabilir ve detaylı olarak açıklama ve nasıl değişiklikler yaptığını anlatma gibi çok güzel özellikleri var. ChatGPT gibi hızlı yanıtlar ve çözümler sunan rakiplerinizin aksine sizin her şeyi anlamınızı sağlıyor diyebiliriz.

Qodo

Kodlama deyince en öne çıkan uygulamalardan biri hiç şüphesiz Qodo. Çoğu geliştirici tarafından kullanılan bu araç; kod yazma, optimize etme, hata ayıklama, gerçek zamanlı kod önerisi, kod tamamlama ve birden fazla dil desteğiyle büyük avantajlar sunuyor ve ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Tek eksi yanı, gelişmiş özellikler için ücretli abonelik gerekmesi. Ancak ücretsiz versiyon da gayet yeterli.

GitHub Copilot

Kodlama konusunda en bilinen yapay zekâ araçlarından olan Microsoft bünyesindeki GitHub Copilot, üretkenliği artırması ve kodlama sürecini kolaylaştırmasıyla geliştiriciler tarafından yaygın olarak kullanılıyor. Kod önerileri, sohbet özelliği, kolay otomatik tamamlama, çoklu dil desteği ve IDE desteği avantajlı kısımlarından.

Windsurf (Codeium)

Windsurf (Codeium), geliştirme sürecinizi ciddi anlamda hızlandırabilecek bir yapay zekâ aracı olarak karşımıza çıkıyor. Otomatik kodlama, sohbet ve arama, 70’den fazla proglamlama dili desteği ve kolay kullanımıyla dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Ücretsiz versiyonunun bazı sınırlamalara sahip olduğunu eklemeden geçmeyelim. Gelişmiş özellikler için ücretli paket isteniyor ancak bedava versiyon da çoğu konuda işinize yarayacaktır.

Grok

Evet, X üzerinden herkes tarafından erişilebilen yapay zekâ botu Grok’un da kod yazma yetenekleri var. Model; Python, JavaScript, C++ ve daha fazla dile destek sunarken kod yazma, açıklama, hata ayıklama, optimizasyon ve değerlendirme gibi yeteneklere sahip. Öyle çok büyük ve karmaşık işler aramayan, basit kullanım isteyen kullanıcılar tarafından tercih edilebilir.

Amazon CodeWhisperer

Yapay zekâ destekli programlama araçları arasında en çok bilinen araçlardan olan Amazon CodeWhisperer, kodlama hızını ve doğruluğunu artırmasıyla biliniyor. Amazon’un kendi modellerinden güç alan araç; kodlama önerileri yapma, tamamlama, kodlamalar konusunda kapsamlı belgeleri oluşturma, geniş çapta programlama dili desteği, IDE entegrasyonu gibi dikkat çeken özelliklerle donatılmış.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Adnan Güney; Bilim, Teknoloji, Mobil, Medya,Yapay zeka, Uzay Sosyal medya, yararlı konularda güncel açıklama ve uygulamaların anlatıldığı bir web sitesidir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir