1. Anasayfa
  2. Sektörel

Artık Işık Hızında Açılacak! Microsoft Uygulamalarına Güncelleme Geliyor:

Artık Işık Hızında Açılacak! Microsoft Uygulamalarına Güncelleme Geliyor:
0

Microsoft’un mayıs ayında yayımlayacağı yeni özellikle birlikte bilgisayarınızı açtığınızda Word arka planda kendini hazır hâle getirecek ve siz tıkladığınız anda çok daha hızlı açılacak.

Microsoft, Office uygulamalarını hızlandıracak yeni bir özellikle karşımızda. İlk olarak Word uygulamasında kullanıma sunulacak bu özellik sayesinde uygulamaların açılış süreleri kısalacak.

Microsoft, Office uygulamalarına yeni güncelleme geliyor. Word artık bilgisayar açılır açılmaz hazır olacak.

Yeni özellik için minimum 8 GB RAM şartı aranıyor

microsoft office

Bilgisayarın açılışında otomatik olarak devreye girecek “Açılış Hızlandırma” adlı zamanlanmış görev, uygulamaları arka planda hazır tutacak şekilde tasarlandı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların Word uygulamasını açarken yaşadıkları bekleme süresinin belirgin ölçüde azalacağı ifade edildi. Microsoft ayrıca ilerleyen dönemde diğer Office uygulamalarının da benzer şekilde hızlandırılacağını açıkladı.

Microsoft’un duyurduğu bu yeni özellikten yararlanmak için bilgisayarlarda en az 8 GB RAM ve minimum 5 GB boş depolama alanı bulunması gerektiği açıklandı. Şirket, enerji tasarrufu modunun etkin olduğu durumlarda özelliğin otomatik olarak devre dışı kalacağını belirtti. Kullanıcılar istemedikleri takdirde, özelliği doğrudan Word uygulamasının içindeki ayarlardan kapatabilecek. Ayrıca zamanlanmış görevin manuel olarak silinebileceği ancak Office güncellemeleri sırasında bu görevin yeniden oluşturulacağı bilgisi paylaşıldı.

Microsoft, işletim sistemi optimizasyonlarını gerçekleştirmek için bu tür zamanlanmış görevleri sıklıkla kullandığını açıkladı. Benzer yöntemlerin Google ve çeşitli bilgisayar üreticileri tarafından da tercih edildiğini belirten şirket, bu firmaların özellikle güncelleme süreçlerinde söz konusu görevlerden yararlandıklarını paylaştı. Öte yandan Adobe gibi birçok yazılım üreticisinin, kullanıcıların manuel olarak kontrol edebildiği klasik başlangıç yöntemlerini tercih etmeye devam ettiği ifade edildi.

Kaynak :https://www.theverge.com/news/637469/microsoft-office-speed-boost-faster-launch

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Adnan Güney; Bilim, Teknoloji, Mobil, Medya,Yapay zeka, Uzay Sosyal medya, yararlı konularda güncel açıklama ve uygulamaların anlatıldığı bir web sitesidir.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir