1. Anasayfa
  2. Akıllı telefon

Google’ın sevilen uygulaması baştan sona değişiyor: İşte yeni görünüm!

Google’ın sevilen uygulaması baştan sona değişiyor: İşte yeni görünüm!
0

Son dönemde Google bünyesindeki uygulamaların tamamında büyük bir değişim rüzgarı esiyor. İşte son gelen değişim…

Son dönemde Google Fotoğraflar başta olmak üzere bir çok uygulamasında hem görsel hem de işlevsel yenilikler / değişimler yapma konusunda oldukça istekli teknoloji devi, şimdi de Google Drive için önemli bir değişiklik planlıyor. Sevilen uygulama, uzunca süredir şikayet edilen bir problemi çözerken görsel olarak da daha hoş bir tasarıma kavuşacak.

Google Drive için yeni video oynatıcı geliyor!

Google, bulut depolama servisi Drive’da video oynatma deneyimini tamamen yenilediğini duyurdu. Material Design 3 tasarım diline uygun olarak geliştirilen yeni video oynatıcı, kullanıcılara daha modern ve sorunsuz bir deneyim sunacak.

google-sevilen-uygulamasi-bastan-sona-degisiyor

Yapılan açıklamaya göre yeni video oynatıcı, daha temiz çizgilere ve daha az karmaşık bir görünüme sahip olacak. Kullanıcılar, geliştirilmiş kontroller sayesinde videolarda ileri-geri sarma işlemlerini daha hassas bir şekilde gerçekleştirebilecek. Ayrıca oynatma hızı ayarları ve altyazı yönetimi de kolaylaştırıldı.

Google’ın yakında kullanıma sunacağı video düzenleme uygulaması Google Vids ile uyumlu olarak tasarlanan yeni arayüz, şu anda YouTube benzeri bir görünüme sahip olan mevcut tasarımın yerini alacak. Yeni tasarımda gri ve beyaz renk şeması kullanılırken, daha büyük bir oynatma/durdurma düğmesi ve özel ileri-geri sarma kontrolleri dikkat çekiyor.

Yeni özellik, 22 Ekim 2024’ten itibaren Rapid Release domainlerinde aşamalı olarak kullanıma sunulmaya başlandı. Scheduled Release domainleri için ise tam kullanıma geçiş 18 Kasım 2024’te başlayacak. Yenilenmiş video oynatıcı, tüm Google Workspace müşterileri, Workspace Individual aboneleri ve kişisel Google hesabı kullananlar için erişilebilir olacak.

Google Drive’ın video yetenekleri son dönemde önemli ölçüde geliştirilmişti. Platform artık videoları eskisine göre daha hızlı yükleyebiliyor ve otomatik transkripsiyon gibi özellikler sunuyor. Bu son güncellemeyle birlikte Google, kullanıcılarına daha modern ve kullanıcı dostu bir video deneyimi sunmayı hedefliyor.

Siz bu yenilikle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir