1. Anasayfa
  2. Yapay zeka

Google’ın yapay zekası bu Xiaomi modellerine geliyor!

Google’ın yapay zekası bu Xiaomi modellerine geliyor!
0

Üç Xiaomi modeli, Google Gemini görüntü oluşturma aracını destekleyecek. İşte o modeller.

Yapay zeka teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde, akıllı telefon üreticileri de bu yenilikleri cihazlarına entegre etmek için yarışıyor. Bu rekabetin en yeni örneklerinden birinde Xiaomi, Google Gemini aracını telefonlarına getirmesi oldu.

Xiaomi, Google Gemini görüntü oluşturma aracını destekleyecek

Xiaomi, Google Gemini’ın görsel oluşturma aracını belirli modellerine getirdiğini duyurdu. Xiaomi 14T serisi ve Mix Fold katlanabilir telefon kullanıcıları artık Gemini’ın çeşitli özelliklerinden yararlanabilecek.

xiaomi gemini

Google tarafından geliştirilen Gemini; metin tabanlı açıklamalardan yüksek kaliteli görüntüler oluşturabiliyor. Kullanıcılar, görmek istediklerini yazılı olarak tanımlayarak Gemini’ın gerçekçi görüntüler üretmesini sağlayabiliyor. Xiaomi’nin sağladığı entegrasyon ise kullanıcıların ücretsiz olarak deneyimlemesine olanak tanıyacak.

Xiaomi, Gemini’ı sadece yeni cihazlarına değil, eski modellere de getirmeyi planladığını açıkladı. Bu hamle, Android ile uyumlu olan yapay zekanın daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlayacak. Ancak Xiaomi 14T serisi ve Mix Fold dışında herhangi bir model ismi verilmediğini belirtelim.

Gemini şu anda görüntü oluşturmak için Imagen 3 destekliyor. Imagen 3’ün önceki sürümlere kıyasla daha iyi ayrıntılara, daha zengin aydınlatmaya ve daha az yapaylığa sahip görüntüler ürettiği biliniyor. Diğer yapay zeka görüntü araçlarına benzer şekilde, kullanıcıların yalnızca metin girmesi yeterli.

Bununla birlikte, belirli içerik türlerini önlemek için bazı sınırlamalar da olacak. Bu kapsamda Google, kamuya mal olmuş kişileri veya tehlikeli madde içeren görüntüleri oluşturmayı reddediyor. Ancak kullanıcılar, ticari markalar kullanmak yerine karakterleri tanımlayarak kısıtlı konuları aşmayı başardı.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir