1. Anasayfa
  2. Sağlık ve yaşam

2024 yılı asgari ücret belli oldu: Ara zam yapıldı mı?

2024 yılı asgari ücret belli oldu: Ara zam yapıldı mı?
0

 

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, 2024 yılında asgari ücret ara zam gelecek mi sorusuna yanıt bulduk.


Türkiye’de 2024 yılı için asgari ücret ve ara zam yapılıp yapılmayacağı, çalışan kesimin en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ederken, asgari ücret için ara zam gelecek mi sorusu yanıt buldu. 2024 yılı için belirlenen asgari ücret, artan enflasyon ve ekonomik zorluklarla birlikte tekrar tartışma konusu haline geldi. 

 

Özellikle ara zam beklentileri, kamuoyunda sıkça dile getiriliyordu. Buna karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret için ara zam gibi bir gündemleri olmadığını açıkladı. asgari-ucret-ara-zam-gelecek-mi-2024 Bakan Işıkhan: “Asgari ücret için ara zam gündemimizde yok” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücreti hükümetin belirlemediğini, Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurum olduklarını açıkladı. 

 

Işıkhan, temmuz ayında ara zam yapılmayacağı dikkate alınarak ocak ayındaki tutarın belirlendiğini belirterek ara zam yapılmayacağını resmen ilan etti. Böylece ‘Asgari ücret için ara zam gelecek mi?’ sorusu da yanıt bulmuş oldu.


İşte Bakan Işıkhan’ın açıklamaları: “Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. 😁😁

 


Asgari ücrete ara zam gündemde yok.

 

Başta nasıl bir karar aldıysa şu an öyle devam edecek.” Işıkhan’ın açıklamaları sonrasında, 2025 Ocak ayına kadar asgari ücretin 17.002 TL üzerinden devam edeceği resmen ortaya çıkmış oldu. 

 

Ocak ayında yüzde kaçlık bir zam düşünüldüğü ise belirsiz… Sizler Bakan Işıkhan tarafından yapılan açıklama ve asgari ücretin artmaması ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 1
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir